Geen regenboogvlag in Horst: protestkleuren op gemeentehuis

Regenboogprotest in Horst na het niet hijsen van de regenboogvlag © Omroep Horst aan de Maas (Niels van Rens)
Het gemeentehuis van Horst aan de Maas is dinsdagavond versierd met regenboogkleuren, uit protest omdat de gemeente de regenboogvlag niet hees tijdens Coming-Outdag.
Een groep jongeren van de Gay-Straight Alliance GSA versierde de entree van het gemeentehuis in Horst. Met stoepkrijt schreven ze 'Happy Coming Out Day' en 'GSA' op de grond. Burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas weigerde dinsdag de regenboogvlag te hijsen, in tegenstelling tot de overgrote meerderheid van de Limburgse gemeenten.

Scholieren

GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. De jongeren hebben les op het Dendron College in Horst. Dinsdag werd daar wel de regenboogvlag gehesen en riep een oud-leerling iedereen op om dinsdag voor het gemeentehuis te verzamelen om de entree te versieren uit protest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!