Nieuws

L1mburg Centraal: 27 jaar cel voor Yvo T. uit Schinnen

L1mburg Centraal van 27 oktober © L1
Jarenlange straf voor Yvo T., Oekraïners in Limburg zien af van snelle terugkeer en lof voor Fortuna. Dit en ander nieuws uit Limburg in L1mburg Centraal van maandag 10 oktober 2022.
Met de volgende onderwerpen:

27 jaar cel voor Yvo T. uit Schinnen

Een uiterst laffe daad op een politieagent die gewoon zijn werk deed. Zo omschreef de rechtbank in Tongeren het doodschieten van een politieagent vier jaar geleden in Spa door Yvo T. uit Schinnen. De 40-jarige man kreeg daarvoor 27 jaar cel. Het fatale incident speelde zich af tijdens het Formule I weekend. Yvo was met twee anderen op stap in Spa, kreeg daar ruzie en werd even later in een taxi aangehouden door twee politieagenten. Daarbij werd meteen geschoten en dat werd Amaury Delrez fataal.

Oekraïners in Limburg zien af van snelle terugkeer

De beelden van Oekraïense steden die getroffen worden door Russische bombardementen gaan de wereld over. Een nieuwe periode van onzekerheid voor Oekraïense burgers. Ook voor vluchtelingen die hier in Limburg zitten en waarvan sommigen juist overwogen om terug te keren omdat de situatie al langer stabiel leek. Tot maandagochtend.

Vlaai onderstreept nauwe samenwerking beide Limburgen

Een vlaai met Belgisch-Limburgse abrikozen en Nederlands-Limburgse kersen werd maandag uitgereikt aan de gouverneurs van beide provincies. Ze willen meer gaan samenwerken op verschillende niveaus.

Hoe krijg je nieuwe leden voor je fanfare of harmonie?

Veel muziekverenigingen hebben het moeilijk, of moeten zelfs helemaal stoppen bij gebrek aan leden. Toch stromen de aanmeldingen bij de fanfares in Stein en Elsloo, en de harmonie in Melick juist binnen. Het geheim? Het Nieuw Talent Orkest.

Lof voor Fortuna in duel tegen Vitesse

Met negen punten uit de laatste drie duels stapt Fortuna Sittard voorlopig met grote passen uit de gevarenzone in de Eredisie. Zondagavond werd Vitesse in eigen huis met 1-2 verslagen. De trainer had lovende woorden voor zijn ploeg.

Frans Theunisz en Phil Bee maken lied voor Verstappen

De nieuwe wereldtitel van Max Verstappen inspireerde Frans Theunisz en The Voice Senior-winnaar Phil Bee om de Formule 1-kampioen een muzikaal cadeau te geven. Ze doken meteen de studio in om de hele wereld te laten horen wie er de nummer één op het circuit is. En ook de internationale kranten pakten maandag uit met de wereldtitel van Max Verstappen.

Expositie over porseleinontwerper Piet Stockmans

Piet Stockmans maakt en ontwerpt al 60 jaar porselein. Zo was hij ontwerper van talloze serviezen voor Mosa in Maastricht. Ook maakt hij als kunstenaar kleine series ambachtelijk geproduceerd porselein. Vaak in sober wit met subtiele blauwe accenten. De komende maanden is zijn werk te zien bij Keramiekmuseum de Tiendschuur in Tegelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!