Nieuws

Schade woningen door A2 tunnel in Maastricht niet vergoed

Stockfoto © iStock
Inwoners van de Maastrichtse wijk Heer die te maken kregen met verzakkingen in hun woning na werkzaamheden aan de A2-tunnel worden financieel niet tegemoetgekomen.
Dit blijkt uit een onderzoek dat de gemeente, samen met de bewoners, heeft laten uitvoeren door een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Scheuren

Bij de aanleg van de tunnel werd een grote hoeveelheid grondwater weggepompt waardoor er bij diverse woningen scheuren in de muren ontstonden. De gemeente vermoedt dat de droge zomers van de afgelopen jaren de schade aan de woningen ook hebben verergerd.

Constructiefout

Daarnaast blijkt er bij één van de onderzochte woningen sprake te zijn van een constructiefout bij de bouw. Op termijn kan de situatie in deze woning onveilig worden. Het is nog maar de vraag of de schade verhaald kan worden op de bouwer van het pand, aangezien het in de jaren 90 gebouwd is. De andere getroffen woningen kunnen op dit moment veilig bewoond worden. Ook het uitstellen van herstel leidt niet tot gevaar, maar de schade blijft dan wel toenemen.

Advocaat

Het zou gaan om zo’n twaalf bewoners die zich samengepakt hebben met een advocaat. Of de bewonersgroep verdere actie gaat ondernemen is nog niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!