Nieuws

Reuzenpompoen in voortuin Mien en Jeu: 'Grootste ooit'

Jeu en Mien Aerts bij hun grootste pompoen ooit © L1
Mien en Jeu Aerts uit Sevenum kweekten jarenlang pompoenen, in alle soorten en maten. Nu ligt er in de voortuin een wel heel groot exemplaar.
Het is de grootste die het stel ooit gekweekt heeft. Voorbijgangers kunnen er foto's van maken en kinderen kunnen er zelfs op gaan zitten.

Grootste pompoen

"Veel water gegeven, kunstmest, op tijd allemaal de kleine vruchtjes eraf gedaan, anders dan groeit de dikke vrucht niet meer. En ik denk dat de zon ook heel veel heeft gedaan. En de goede grond, zwarte grond, heeft ook geholpen." Dat is volgens Mien de reden dat de pompoen zo uitzonderlijk groot is geworden. Het ras 'De Atlantic Giant' speelt natuurlijk ook mee. Die staat bekend om zijn grote pompoenen.
Dat het stel nu zo'n grote pompoen heeft gegroeid, is ergens een verrassing. Door ziekte van Mien stopten ze eerder met de 'uit de hand gelopen hobby'. Drie jaar geleden vroeg hun kleinzoon of opa en oma niet weer wilden beginnen met het kweken.

Hele klus

Volgens Jeu is de pompoen meer dan 100 kilo en was het een hele klus om deze van het veld te halen. "Met een trekker van het land moeten halen, zo zwaar is 'ie."
Het is te hopen dat de vorst nog even op zich laat wachten want anders is het snel gedaan met de pompoen: dan rot deze weg. Of Mien er misschien iets mee wil doen voor Halloween? "Nee dat gaan we niet doen. Dat vind ik jammer, en dat is veel teveel werk."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!