A67 bij Venlo koploper diefstallen uit vrachtwagens

Een vrachtwagenparkeerplaats is een geliefde plek voor dieven © iStock
Rustplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs blijken geliefde plekken voor dieven. Veruit de meeste diefstallen uit trucks vinden plaats op de vrachtwagenparkeerplaatsen bij Venlo.
Dat blijkt uit gegevens van de provincie Limburg.

Venlo absolute nummer één

In de periode 1 januari 2018 tot en met juni 2022 werd er 183 keer bij de politie melding gemaakt van diefstal uit een vrachtwagen op de rustplaats bij Venlo (A67). De parkeerplaats op de A2 bij Echt is de nummer twee op de lijst van meeste diefstallen uit vrachtwagens. Sinds 2018 kwam dit 52 keer voor. Op de A2 bij Eijsden waren truckers 42 maal slachtoffer van diefstal.

Bijna 100 trucks gestolen

In dezelfde periode werden in heel Limburg 99 vrachtwagens gestolen die geparkeerd stonden op een rustplaats langs of in de buurt van de snelweg. Het vaakst kwam dit voor bij Maastricht (17 keer). Vijftien vrachtwagens werden gestolen langs of in de buurt van de A2 bij Sittard-Geleen.

2400 nieuwe plekken

De provincie maakte vrijdag bekend dat er 2.400 nieuwe rustplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs moeten komen. Deze zouden gerund moeten worden door private ondernemingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!