Nieuws

Provincie: 50 miljoen euro voor veiligheid rivieren en beken

Overstroming in Valkenburg. © L1 (Sjors Abeling)
De provincie gaat 50 miljoen euro bijdragen aan het verbeteren van de waterveiligheid van de riviertjes en beken in Limburg.
Vorig jaar juli werd naar aanleiding van de watersnood in de provincie het programma Waterveiligheid en Ruimte opgestart.

Plan met maatregelen

Daarin moeten regionale overheden samen met het Rijk plannen ontwikkelen om de kans op overstromingen in de toekomst te verkleinen. Voor de uitvoering van de plannen is de komende jaren een bedrag nodig van 1,2 miljard euro. Het Rijk draagt 800 miljoen euro bij, het Waterschap Limburg 265 miljoen en de provincie 50 miljoen euro. Het resterende bedrag komt van gemeenten.

Unaniem ingestemd

Vrijdag stemde het Limburgs Parlement unaniem voor de provinciale bijdrage van 50 miljoen euro aan het plan 'Samen naar een robuust Limburg; Limburg in eendracht, slagkracht en daadkracht'.
Begin volgend jaar moet een onderzoek worden afgerond naar welke maatregelen de komende jaren nodig zijn om herhaling van de watersnood van 2021 te voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!