Carnavalssteekpartij: tweede verdachte ook op vrije voeten

Na een carnavalsfeest in de Rumpenerstraat in Brunssum werd een 19-jarige jongen neergestoken. © Bas Dingemanse
Ook de tweede verdachte van een bijna fatale steekpartij in Brunssum is op vrije voeten gesteld. Het gerechtshof bepaalde vrijdag dat deze 19-jarige Joachim zijn strafproces in vrijheid mag afwachten.
Zijn neef Kymani S. (18) werd vorige maand al vrijgelaten. Beide jongens blijven verdachte, maar ze wijzen elkaar aan als dader.

Carnaval

De steekpartij vond plaats tijdens carnaval dit jaar. Bij een vechtpartij op de Rumpenerstraat werd een 19-jarige jongen in zijn been gestoken. Het leidde tot een slagaderlijke bloeding. Hij overleefde het steekincident, mede doordat hij zelf de hevig bloedende wond dicht wist te drukken met zijn eigen kleding.

Onderzoek

In juli hield de politie de twee neven aan. Die zouden komende week voor moeten voorkomen, maar omdat ze beiden nu op vrije voeten zijn gaat die tussentijdse zitting niet door. Omdat Justitie nog volop bezig is met het onderzoek is nog niet bekend wanneer de twee neven moeten voorkomen.

Opluchting

Advocaat Raimon Maessen is blij dat zijn cliënt is vrijgelaten. "Hij kan zijn leven weer oppakken en kan de strafzaak in vrijheid afwachten," aldus Maessen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!