Woningtekort: Peel en Maas gaat huizen splitsen

Foto ter illustratie. © iStock
In de gemeente Peel en Maas start een proef om woningsplitsing voor inwoners makkelijker te maken. Daarnaast wordt het voor inwoners mogelijk om een extra bouw- of woonmogelijkheid te creëren bij bestaande woningen.
Dat maakte gemeente Peel en Maas bekend.

Splitsen

Door deze woning- en kavelsplitsing mogelijk te maken, kunnen er naar verwachting snel woningen worden toegevoegd voor inwoners die woonoplossingen zoeken voor kinderen, ouders of andere bekenden. "In Peel en Maas staan veel grote gezinswoningen, waar vaak nog maar een of twee personen wonen. Tegelijk is er een grote vraag naar kleinere huizen. Door de woning te splitsen kan die vraag snel ingevuld worden", zegt wethouder Rob Wanten van Wonen.

Proef

Met de proef wil de gemeente kijken of er ingespeeld wordt op de behoefte van inwoners en gemeente. Ook moet het duidelijk maken wat deze maatregel betekent voor de omgeving waar de splitsing gebeurt. “Natuurlijk is en blijft de ruimtelijke afweging nog steeds belangrijk en moet het passen in de omgeving. Het is dus niet altijd en overal mogelijk," verklaart de wethouder.
Er is ruimte voor 50 plannen. Daarna wordt de regeling geëvalueerd en waar nodig aangepast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!