Nieuws

L1mburg Centraal: Vernieuwing start- en landingsbaan MAA

Maastricht Aachen Airport. © Jean-Pierre Geusens
Zo vernieuwen ze de start- en landingsbaan van vliegveld Maastricht Aachen Airport, steeds meer coronabesmettingen en meer Limburgs nieuws in L1mburg Centraal.
Bekijk hier de hele uitzending.

Zo vernieuwen ze de start- en landingsbaan van vliegveld Beek

Een nieuwe stap in de renovatie van de start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport: beheerder MAABI en aannemer Dura Vermeer tekenden het contract voor de grootschalige renovatie. Het is een megaklus en daardoor is het vliegveld in het voorjaar van 2023 bijna twee maanden dicht. Hoe zien de werkzaamheden eruit? Daar is nu een animatie van gemaakt.

Limburg derde moordprovincie van Nederland

Het aantal moorden ligt in Limburg verhoudingsgewijs hoog. Gekeken naar het aantal inwoners worden er alleen in Noord- en Zuid-Holland meer mensen om het leven gebracht, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek CBS. De afgelopen vijf jaar kwamen er in Limburg 49 mensen door geweld om het leven.

Bijzonder gat in de weg in hartje Maastricht

Een mini sinkhole in de Kleine Looierstraat in Maastricht zorgt ervoor dat deze weg voor het verkeer afgesloten is. Het bracht ook nog iets opmerkelijks aan het licht, iets waardoor we nu al kunnen zeggen dat het een historisch gat is....

Het aantal coronabesmettingen groeit weer

In Limburg zijn afgelopen week per inwoner de meeste coronabesmettingen geteld van Nederland. Per 100.000 inwoners testten er 82 mensen positief tussen 22 en 28 september. In totaal testten er 925 Limburgers positief in die periode. In de uitzending spreken we met Volker Hackert van de GGD Zuid-Limburg over het groeiend aantal coronabesmettingen,

Eaters klaar voor nieuw seizoen ijshockey

De voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de ijshockeyers van Eaters in Geleen zit er bijna op. Mooi moment om de balans op te maken en de ambities te bespreken op de ijsbaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!