Toerisme nog niet op oude niveau: Provincie start campagne

Het Heuvelland in Zuid-Limburg. © iStock
De Provincie Limburg start een campagne om Duitse toeristen naar Limburg toe te trekken. Het toerisme in Nederland is namelijk nog niet terug op het niveau van voor corona. Wel lijkt het toerisme zich sneller te herstellen dan verwacht.
Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) bij de publicatie van zijn Internationale Vakantiemonitor.

80 procent

Volgens de monitor verbleven er dit jaar bijna 16 miljoen buitenlandse gasten in Nederland. Daarmee zit het aantal toeristen dat in Nederland verblijft op 80 procent van het aantal in 2019, het laatste jaar voor coronacrisis. Het percentage binnenlandse toeristen ligt daarentegen 10 procent hoger.

Goed seizoen

Deze ontwikkeling is ook in Limburg merkbaar. "Op zich hebben we een goed seizoen gedraaid. Nederlanders hebben het eigen land echt ontdekt. Waarom zou je naar Frankrijk gaan als je ook in eigen land iets kunt ondernemen?", zegt een woordvoerder van Visit Noord-Limburg.

Limburg an der Maas

Daarnaast is er een dalende lijn in het aantal Duitse toeristen dat naar onze provincie trekt. Daarom is er in samenwerking met de Provincie en VVV's een campagne opgezet die deze toeristen weer naar Limburg moet trekken; Limburg an der Maas. De campagne gaat op 18 oktober van start. "We zien veel kansen in deze doelgroep. In het Duitse grensgebied wonen veel mensen die als dagrecreanten naar Limburg zouden kunnen komen", aldus de woordvoerder.

Stijgende kosten

De stijgende energiekosten en inflatie weerhouden mensen er niet van om een vakantie te boeken. Volgens de vakantiemonitor hebben zes op de tien ondervraagden de intentie om nog dit jaar op vakantie te gaan. Wel plaatst NBTC-directeur Jos Vranken een kanttekening. "De zorgen kunnen op de wat langere termijn een negatieve invloed hebben op de reisindustrie. Als de situatie nog verder verslechtert, is het niet ondenkbaar dat toerisme hierdoor zelfs in 2022 al wat gedempt wordt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!