Nieuws

Verdachte 'fightclub' Sjef Z. voorlopig op vrije voeten

De bestuurslocatie van welzijnsorganisatie Trajekt in de Maastrichtse wijk Mariaberg. © Google
De 44-jarige Sjef Z. uit Maastricht, die ervan verdacht wordt om eigen cliënten te hebben aangezet tot geweld en dit vervolgens zou hebben gefilmd, mag zijn proces vanaf drie oktober in vrijheid afwachten.
Dat meldt het Openbaar Ministerie maandagmiddag.

Voorwaarden

Volgens de rechter zijn daar wel een paar voorwaarden aan verbonden. Eén daarvan is een contactverbod met alle slachtoffers, hun familie en jongerenwerk. Verder krijgt Z. ambulante zorg en heeft hij een meldplicht bij de reclassering. Ook mag hij alleen vrijwilligerswerk doen in afstemming met de reclassering.

Trajekt

Sjef Z., een jongerenwerker van welzijnsorganisatie Trajekt, werd vorig jaar oktober thuis aangehouden en zit sindsdien vast. Verschillende betrokkenen verklaarden eerder al aan L1 dat de jongerenwerker jeugd met elkaar liet vechten en dat vastlegde op beeld. De jongeren werden naar eigen zeggen geïnstrueerd over hun rol en wat ze moesten doen. Soms speelden ze slachtoffer en moesten ze zich laten mishandelen, een volgende keer mochten ze agressor spelen.
Het gebruikte geweld zou echter niet gespeeld zijn.

Oonder Drök

Dat alles zou moeten leiden tot een film, die qua concept doet denken aan de Amerikaanse kaskraker Fight Club. Het idee dat Trajekt aan een filmproductie zou werken, klonk betrokken jongeren niet eens zo gek in de oren; eerder maakte de welzijnsorganisatie diverse films onder de naam Oonder Drök. Ook daar was jongerenwerker Sjef bij betrokken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!