Nieuws

Grote storing Maastricht UMC+: afspraken poli's afgezegd

Bezoekers van het ziekenhuis krijgen te horen dat er een storing is © Track 88
Door een grote ict-storing is het Maastricht UMC+ vanaf donderdagochtend slecht bereikbaar. Ook zijn in het ziekenhuis de patiëntendossiers niet beschikbaar. Daarom worden alle polikliniekafspraken voor de rest van de dag afgezegd.
"Acute behandelingen gaan gewoon door. Net als behandelingen van patiënten die al opgenomen zijn of zullen worden in het ziekenhuis", zegt woordvoerder Dick Nagelhout van het MUMC+.

Poli-afspraken

Patiënten die donderdag een afspraak hebben op een poli van het ziekenhuis, wordt gevraagd zelf te beoordelen of de afspraak daadwerkelijk donderdag noodzakelijk is. "Kom niet naar het ziekenhuis toe als de afspraak uitgesteld kan worden. De afspraak zal herpland worden", stelt Nagelhout. Alleen op de afdelingen dialyse, oncologie, nucleaire geneeskunde en zwangerschapsecho's kunnen afspraken wel gewoon doorgaan.
Patiënten van andere politieklinieken die zelf beoordelen dat hun afspraak wel noodzakelijk is, zullen in het ziekenhuis opgevangen worden. "Daar wordt per patiënt gekeken wat er mogelijk is." Patiënten die een afspraak hebben voor opname in het ziekenhuis, kunnen wel naar het MUMC+ komen. Deze afspraken gaan gewoon door.

Slecht bereikbaar

Door de storing is het Maastrichtse ziekenhuis telefonisch en digitaal slecht bereikbaar. Artsen kunnen hun patiënten niet zelf afbellen, omdat het telefoonsysteem eruit ligt en ze niet bij de patiëntengegevens kunnen in het digitale systeem.
De storing werd rond 9:15 uur ontdekt. Sindsdien wordt er 'met man en macht gezocht naar de oorzaak van de storing', aldus de woordvoerder.

Crisisbeleidsteam

Op dit moment is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de storing is. "Het crisisbeleidsteam is bij elkaar gekomen om in kaart te brengen wat er precies aan de hand is en hoe diep het probleem zit. Daarna wordt bepaald wat de gevolgen voor de rest van de dag zijn", aldus de woordvoerder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!