Nieuws

L1mburg Centraal: het wordt drukker bij de voedselbank

Afbeelding ter illustratie © iStock
De Jannen van het Limburg Festival en meer Limburgs nieuws.

Het wordt drukker bij de voedselbank

Je zal het zelf ook al gemerkt hebben: boodschappen doen, tanken of je energierekening: alles is flink duurder geworden. Daardoor hebben steeds meer mensen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Ook mensen met een gemiddeld inkomen of een AOW-uitkering komen in de problemen. Ze kunnen dan onder meer hulp krijgen van de gemeente. Ook bij de voedselbanken in onze provincie neemt het aantal klanten toe.

Drukte bij schoorsteenvegers

Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, overwegen steeds meer mensen de aanschaf van een kachel. Of ze laten een bestaande en nooit gebruikte open haard of allesbrander weer gebruiksklaar maken. In beide gevallen heb je een schoorsteenveger nodig. De schoorsteenvegers hebben het dan ook drukker dan ooit.

Hoe verder met Fortuna zonder trainer Ultee?

Het ontslag van Sjors Ultee als trainer van Fortuna Sittard dreunt nog na, en niet alleen in Sittard en omgeving. Ook oud-speler Mario Eleveld maakt zich zorgen over zijn club.

Sterren van morgen: handballer Deliano Antonio

We volgen Limburgse sporttalenten van de toekomst. Waar dromen ze van en wie zijn hun grote voorbeelden? In deze aflevering van de 'Sterren van morgen': de 16-jarige Deliano Antonio, die bij Bevo speelt. Hij begon al jong op de Handbalschool Limburg en inmiddels is hij geselecteerd voor de nationale selectie op Papendal, waar hij na de vakantie begint.

De Jannen van het Limburg Festival

Het Limburg Festival viert zijn 40e editie de komende dagen. Op meerdere plekken in Midden-Limburg zijn theatervoorstellingen te zien. Het evenement begon als tiendaags straattheaterfestival, met optredens in de hele provincie. Tegenwoordig zit het kloppend hart in Midden-Limburg en is het programma verbreed naar locatietheater in verschillende disciplines. Een portret van Jan Klompen, de huidige festivaldirecteur, en Jan van den Berg, de festivaloprichter.

Kraanvogeljong grootgebracht in Griendtsveen

In de Mariapeel bij Griendtsveen is voor het eerst in de geschiedenis een kraanvogeljong grootgebracht. Sinds 2015 zijn er bijna jaarlijks koppels kraanvogels in de Peel gespot, maar daar bleef het bij. Nu is de vonk overgeslagen, met een kuikentje tot gevolg...

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!