Schrik zit er goed in na verzakkingen woningen Sittard

In totaal zijn 14 woningen gestut. © L1 (Sam Verbeek)
De schrik zit er goed in bij de inwoners van de Sittardse wijk Sanderbout. De gevels van zes nieuwbouwwoningen moesten worden gestut, omdat er scheuren en verzakkingen zichtbaar zijn en bakstenen loslaten.
Fred Hamers woont achter het huis waar een deel van de muur naar beneden kwam. "Ik kwam buiten en hoorde een enorme knal toen de muur instortte." Hamers is er nog zeker niet gerust op. "Ik denk dat de rest ook nog instort."

Wielerploeg blijft zitten

De woningen vormen een campus en worden bewoond door het opleidings- en vrouwenteam van wielerploeg Team DSM. In verband met de veiligheid en het lopende onderzoek zijn zes woningen gestut en zijn bij alle woningen linten gespannen zodat niemand in de buurt van de gevels kan komen.
De wielerploeg blijft in de huizen wonen. Uit veiligheidscontroles die Team DSM heeft laten uitvoeren, is gebleken dat ze niet weg hoeven. Volgens een woordvoerder blijft het een goede plek om vanuit daar naar trainingslocaties te gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!