Oppas die ontucht pleegde: 'Wat ik deed was fout'

Stockfoto © iStock
De 53-jarige vrouw uit Herkenbosch die in de regio Eindhoven als oppas werkte en ontucht pleegde met zeker zeven kinderen, heeft maandag in een verklaring bij de rechtbank in Den Bosch gezegd dat ze zich schaamt.
"Wat ik heb gedaan is vreselijk fout, ik ben de dader."

Videobellen

Nancy D. bood zich vorig jaar in de regio Eindhoven aan als oppas. Tijdens het oppassen pleegde zij ontucht met de kinderen, terwijl haar partner Peter S. (58) uit Heel vanuit huis via videobellen meekeek naar het misbruik.

Hartverscheurend

De verdachte vertelde verder dat ze was geschrokken toen ze het strafdossier las. "Het was hartverscheurend en hartbrekend. Ik ben zeer geschrokken over hoe snel het zo extreem werd en ik erin mee ging."

Schuld

De advocaat van haar 59-jarige partner vertelde maandag echter dat ze wel de schuld bij haar partner legt. "Ze zei dat ze alles in opdracht van haar partner deed. Mijn cliënt betwist dat. Hij zegt dat ze allebei minstens even verantwoordelijk zijn." De man nam zelf niet het woord.

Ontdekt

De ontucht werd ontdekt toen de ouders van een 2-jarig meisje in de regio Eindhoven in juni vorig jaar na thuiskomst beelden uit de kinderkamer zagen waarop te zien was dat hun kind werd misbruikt. De politie pakte de Limburgse dezelfde avond nog op. Haar partner werd de volgende dag aangehouden.
De zaak wordt in januari inhoudelijk behandeld. Dan zijn drie dagen voor de strafzaak uitgetrokken. In november is nog een procedurele zitting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!