Honderd asielzoekers in voormalig kantoor Roermond

Het voormalige gebouw van De Trompetter aan de Nassaustraat © L1
De gemeente Roermond gaat 100 asielzoekers in de wijk 't Veld huisvesten.
Het voormalige Trompetter-gebouw aan de Nassaustraat wordt in augustus in gebruik genomen. De gemeente heeft voor dit pand gekozen omdat het in korte tijd geschikt kan worden gemaakt voor tijdelijke noodopvang. Het gaat om een opvangperiode van minstens drie maanden.

Landelijke crisis

"Als stadsbestuur van Roermond voelen we een verantwoordelijkheid om deze mensen te helpen. Er is sprake van een landelijke crisis, waarbij wij snel moeten handelen", zegt burgemeester Rianne Donders. "Zoals in het laatste Veiligheidsberaad door burgemeesters is aangegeven gaan we er vanuit dat er landelijk snel een structurele oplossing komt voor de opvang van asielzoekers."
Het Rode Kruis verzorgt de noodopvang, maar zorgt ook voor goede begeleiding, dagbesteding en duidelijke leefregels. Verder zal er 24 uur per dag beveiliging rondom het pand aanwezig zijn.

Structurele oplossing

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de 25 veiligheidsregio’s in Nederland gevraagd om tijdelijk 225 crisisnoodopvangplekken voor asielzoekers te realiseren om de tekorten in de asielopvang op te vangen en de acute situatie rond het aanmeldcentrum in Ter Apel te verlichten. Hiermee krijgt het Rijk de tijd om structurele oplossingen in te richten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!