Bloedig gevecht met naaktzwemmer: Limburger meldt zich

De naaktzwemmer liep een hoofdwond op. © Tom Palmaers
Een 26-jarige Maastrichtenaar heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag gemeld bij de Belgische politie.
Dat laat een woordvoerder van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst weten. "Hij wordt op dit moment voorgeleid bij de onderzoeksrechter", aldus de politie.

Maastrichtenaar

De Maastrichtenaar gaf zichzelf aan omdat hij eerder die avond rond 22:00 uur een Duitse naaktzwemmer (22) bij het Albertkanaal in Kanne met een groot mes sloeg. Het incident gebeurde nadat de vermeende vriendin van de dader een ijsje wilde eten met haar kind naast het kanaal, en vroeg of de naaktzwemmer een broek wilde aantrekken.

Machete

Hierdoor ontstond een woordenwisseling waarna de vrouw de dader, haar vriend, opbelde. Toen hij arriveerde mengde hij zich in de schermutselingen en pakte een groot mes uit zijn auto. Volgens omstanders leek het op een 'soort machete'. De naaktzwemmer zou daarmee op zijn hoofd zijn geslagen.

Bloedend

De Duitser raakte tot bloedens toe gewond. Het opgeroepen ambulancepersoneel nam hem vervolgens mee naar het ziekenhuis. De dader vluchtte na het incident in een rode auto met Nederlands kenteken in de richting van Maastricht. De vriendin van de dader, een 27-jarige vrouw uit Lanaken, werd maandagavond al door de politie gearresteerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!