Nieuws

L1mburg Centraal: Limburg maakt zich op voor recordhitte

Afbeelding ter illustratie
Limburg is in de ban van de hitte, 2022 is de zomer van de wesp en meer Limburgs nieuws

Limburg is in de ban van de hitte

Het Nationaal Hitteplan is van kracht. Eigenlijk is het niet meer dan een communicatieplan met als doel eenvoudige voorzorgsmaatregelen onder de aandacht brengen bij risicogroepen en hun directe omgeving. Waar de een het flauwekul vindt, is het voor de ander van levensbelang.
Bekijk hier de hele reportage

Het effect van warmte op het menselijk lichaam

Temperaturen van 38 tot 40 graden, een nationaal hitteplan en code oranje van het KNMI. Limburg is in de ban van de hitte, die dinsdag een hoogtepunt bereikt. Het RIVM adviseert goed te drinken, inspanning te vermijden, de schaduw op te zoeken en naar anderen om te kijken. Te gast in de uitzending is Wouter van Marken Lichtenberg, thermofysioloog en gespecialiseerd in het effect van warmte op het menselijk lichaam.
Bekijk hier de hele reportage

2022 is de zomer van de wesp

Ongediertebestrijders hebben het gigantisch druk met de wespen. Ze rijden af en aan om nesten kapot te spuiten. Na een goed voorjaar voor de wesp, met weinig neerslag en hoge temperaturen, is nu sprake van een ware invasie.
Bekijk hier de hele reportage

Romee Leuchter, de reddende engel voor Oranje

De reddende engel voor de Oranje-vrouwen op het EK voetbal kwam zondagavond, in het duel met Zwitserland, uit Schinveld. Romee Leuchter viel in en kopte raakte; cruciaal op weg naar een plek in de kwartfinale.
Bekijk hier de hele reportage

De vrijwilligers van zwembad Meerssen

Limburg telt steeds minder buiten zwembaden en zonder vrijwilligers waren dat er nog minder. Deze week hebben we aandacht voor de zwembaden in de open lucht die worden gerund door vrijwilligers. We bezoeken Meerssen. Het zwembad daar bestaat sinds 1936. Er zijn ongeveer vijftig vrijwilligers en er komen ieder jaar zo'n 25.000 bezoekers.
Bekijk hier de hele reportage

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!