Nieuws

SUP-Pilates: een nieuwe beweegtrend op het water

SUP-Pilates © Pierre Swerts
Liefhebbers van pilates én watersport kunnen deze zomer hun hart ophalen. Er worden op de Limburgse plassen namelijk steeds meer yogalessen gegeven op een SUP en daar is sinds kort ook pilates aan toegevoegd.
Een SUP is een soort surfplank die speciaal gemaakt is om er staand op te kunnen peddelen. SUP staat namelijk voor: 'Stand-Up Paddling'.

Fantastische combi

Een van de plekken waar steeds meer mensen op het water te vinden zijn om pilates-oefeningen uit te voeren, is Thorn. Pilatesdocent Nathalie Tobben woont in de buurt van het witte stadje en zag haar kans schoon om haar hobby én werk te combineren. ''In mijn vrije tijd SUP ik graag op de Maasplassen en ik ben beweegcoach van beroep. Daarom ben ik zelf op het idee gekomen om deze twee activiteiten te combineren. Ik vind SUP-pilates namelijk de ideale combinatie van inspanning én ontspanning. Je kunt hier heerlijk genieten van de natuur en het geeft je een gevoel van vrijheid en rust."

Corona

De afgelopen jaren zoeken steeds meer mensen hun vertier op het water en er komen ook steeds meer nieuwe watersporten bij. Zoals: e-foilen, skimboarden en flyboarden. Volgens Tobben heeft dat onder anderen te maken met corona. "Tijdens corona was er niet zoveel te doen natuurlijk. Mensen zitten niet graag binnen en willen gewoon lekker naar buiten. Ik denk dat men in die periode de watersporten zijn gaan opzoeken om zichzelf fit te houden en te entertainen."

SUP Rage

Wie deze zomer met de auto op vakantie gaat moet onderweg niet raar opkijken als ze een aantal SUP's op een camper of caravan zien liggen. Deze speciale boarden zijn namelijk niet meer uit de schappen van de winkels weg te slaan. "De SUP-rage is al een tijdje aan de gang. Je ziet dat vrijwel alle winkels SUP's verkopen", zegt de pilates-docent met een brede glimlach.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!