Kabinet kijkt of schaderegeling Limburg beter kan

Waterschade in De Oliemolen. © Orange Media
Het kabinet kijkt of de compensatie van schade als gevolg van de wateroverlast in Limburg van vorig jaar bijsturing behoeft. "We hebben het op papier goed geregeld", zegt minister Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid). Maar zij erkent ook dat het in de uitvoering niet bij iedereen goed gaat.
Yesilgöz' voorganger Ferd Grapperhaus beloofde vorig jaar een ruimhartige tegemoetkoming aan mensen die door de overstromingen schade leden die niet door de verzekering wordt gedekt. Maar de afhandeling gaat traag en er is te weinig oog voor persoonlijke situaties, waarschuwde de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen eerder deze week.

Niet overal goed gegaan

De minister benadrukt dat veel mensen al wel schade vergoed hebben gekregen, en dat een 100 procent vergoeding er gewoon niet inzit. "Maar we horen ook dat het niet overal goed is gegaan." Samen met collega Micky Adriaansens (Economische Zaken) kijkt zij nu "waar we het beter kunnen laten gaan".
Yesilgöz wil daar vaart achter zetten. "Mensen zitten wel een jaar in die ellende, dat gun je niemand. Ik wil dat het zo snel mogelijk goedkomt zodat mensen door kunnen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!