Nieuws

Vliegveld Beek neemt 25 vluchten over van Schiphol

Stockfoto. © iStock
Maastricht Aachen Airport (MAA) neemt tussen 16 juli en 10 augustus zo'n 25 extra vluchten over van Schiphol.
Dat maakt het vliegveld in Beek donderdagavond bekend. De vluchten van Royal Air Maroc vliegen naar Casablanca. In het toestel, een boeiing 737-800, is plek voor 159 passagiers.

Meer vluchten

Jos Roeven, directeur van MAA, laat in een verklaring weten dat er nog gesprekken lopen met andere vliegtuigmaatschappijen. Wellicht dat er de komende weken dus nog meer vluchten worden overgenomen. "Royal Air Maroc is de eerste die nu daadwerkelijk ook vluchten verplaatst. We hebben in goed overleg gekeken naar de mogelijkheden en tijdslots. De vluchten vinden ’s middags plaats. Dat past binnen onze operatie én binnen ons beleid om in de vroege ochtend en late avond waar mogelijk vliegverkeer te beperken", aldus Roeven.

Personeelstekorten

Schiphol kampt al weken met grote personeelstekorten. Hierdoor staan reizigers vaak uren in de rij voor de beveiligingscontrole. Eerder werd al bekend dat er bij het vliegveld in Beek ruimte was om extra vluchten over te nemen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!