Vakantieparken gedeeltelijk dicht vanwege personeelstekort

Vakantieparken hebben te maken met personeelstekorten. © L1
Verschillende vakantieparken moeten hun restaurants of zwembaden dichthouden omdat er geen personeel is. Zo ook bij Center Parcs in America.
"Het is krap aan", vertelt safety & pool manager Ralf Bouwmans.

Creatieve oplossingen

Op meerdere afdelingen zijn er tekorten in het personeel, vooral in de schoonmaak en bij het zwembad. "We zien het over het hele park dat de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat het zwaar is. Dit weekend kunnen bijvoorbeeld niet alle restaurants open." Het zwembad zoekt creatieve oplossingen voor het tekort aan personeel. "We kunnen het zwembad nu openhouden. Anders moeten we de openingstijden aanpassen of een zwembad sluiten", zegt Arjan Schatroje, floormanager.

'Hulpkrachten weg maar geen nieuw personeel'

"Het was al lastig, maar corona heeft dat wel versterkt. Daarnaast was het zwembad dicht. Hulpkrachten zijn afgestudeerd en gaan ander werk zoeken, maar nieuw personeel is niet gekomen", legt Schatroje uit. Daarnaast moet het zwembad personeel beschikken over een EHBO diploma. "Ze kunnen wel beginnen en dan een interne opleiding volgen. Maar we hebben toch altijd drie à vier mensen nodig die het al hebben."

Reactie gasten

De vakantiegasten van het park reageren begripvol op de beperkingen van het park. "Het is een landelijk probleem, maar ze komen wel voor een vakantie en als een zwembad dan dicht gaat zorgt dat wel soms voor frustratie", zegt Bouwmans die dat wel begrijpelijk vindt.

Oplossing

Het vakantiepark is druk bezig om de tekorten op te lossen. "We werken samen met externe partners en uitzendbureaus. Ook hebben we een recruiter in de armen genomen die op meerdere gebieden aan het werven is. Ook de nieuwe CAO helpt mee. Het salaris is omhoog gegaan en de voorwaarden zijn veranderd", zegt Bouwmans.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!