Nieuws

L1mburg Centraal: Rouwverwerking bij kinderen in zaak Gino

Bloemen voor Gino. © L1
Rouwverwerking bij kinderen, voortgang opbouw Pinkpop en meer Limburgs nieuws.

Rouwverwerking bij kinderen in zaak Gino

Het nieuws over de vermissing en de tragische dood van Gino houdt veel mensen al dagen in de greep. Het drama is voor volwassenen al amper te bevatten, laat staan voor kinderen, leeftijdsgenoten van Gino. Zij zitten ook met veel zorgen en vragen.
Bekijk hier de hele reportage.

Niek Murray over de voortgang van de opbouw van Pinkpop

Er wordt al weken gewerkt op het terrein. Vanaf vandaag is Megaland afgesloten in opmaat naar Pinkpop volgend weekend. Headliners zijn Metallica, Pearl Jam en Imagine Dragons. Na 2 jaar zonder het Landgraafse festival, vanwege de coronapandemie, is de 51e editie op een aantal punten anders dan de vorige edities.
Bekijk hier de hele reportage.

Danny Horsch één jaar priester

Een jaar geleden werd hij gewijd tot priester. Nu heeft kapelaan Danny Horsch 21 parochies in Noord-Limburg onder zijn hoede. De motorrijdende prins carnaval met Landgraafse wortels vond zijn roeping nadat hij op 28-jarige leeftijd de stem van God hoorde in zijn hoofd. Nu 10 jaar later, is het leven voor hem op zijn plek gevallen.
Bekijk hier de hele reportage.

Het walhalla van culinair Limburg

Het was de grootste sensatie tijdens de uitreiking van de Michelinsterren. Restaurant Julemont in Wittem kreeg in één klap twee sterren. Gulpen-Wittem is daarmee meteen het culinaire centrum van Limburg geworden. Naast Julemont, kreeg ook restaurant Atelier een felbegeerde ster. En in dezelfde gemeente heeft ook de bekende chef Hans van Wolde zich gevestigd met zijn sterrenzaak Brut172. Een week na de uitreiking van de sterren gingen we terug.
Bekijk hier de hele reportage.

Wielergezin Vleugels

Achter iedere volwassen topsporter, staat een partner die hem of haar door dik en dun steunt. Maar bij jonge, talentvolle wielrenners komt het vaak neer op de ouders. Een vader die de fiets onderhoudt en zorgt voor het vervoer naar wedstrijden en een moeder die in de keuken de sportmaaltijden bereidt. Zo ook in het gezin Vleugels uit Wijlre. Ruud en Tamara cijferen zichzelf helemaal weg voor hun fietsende zonen.
Bekijk hier de hele reportage.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!