Nieuws

Tegelenaar zamelt met BN'ers geld in voor ziekte

© VriendenLoterij
Een bijzondere dag voor Rolf Cox uit Tegelen: hij gaf dinsdag samen met verschillende bekende Nederlanders het startschot voor de inzamelingsactie voor onderzoek naar metabole ziekten. Cox heeft zelf ook een stofwisselingsziekte.
Naast de 30-jarige Tegelenaar lieten ook Irene Moors, Gerard Joling, Wolter Kroes, Rick Brandsteder en Anouk van Schie zich zien tijdens de kick-off.

Estafettevorm
De BN'ers gingen in twee teams onder leiding van Irene Moors en Gerard Joling in estafettevorm over een stormbaan. "Veel kinderen met een metabole ziekte raken lichamelijk en verstandelijk beperkt of komen zelfs te overlijden", aldus tv-presentatrice Irene Moors. "Dat komt doordat deze slopende ziektes vaak te laat worden herkend en daardoor niet of niet snel genoeg te behandelen zijn."

Hielprik
Sinds januari 2007 zit de metabole ziekte galactosemie, waar Cox aan lijdt, in de hielprik. Door deze vroege diagnose overlijden er geen kinderen meer aan deze ziekte. Mensen met deze ziekte kunnen geen galactose verdragen. Het is een product dat voornamelijk voortkomt uit lactose.

Met de actie wordt geld ingezameld voor onderzoek naar metabole ziekten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!