'Opknapbeurt van 3,5 miljoen voor Theater aan het Vrijthof'

© L1
De directie van Theater aan het Vrijthof wil in 2017, bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum, het theater grondig opknappen.
In de begroting hanteert de directie een richtbedrag van 3,5 miljoen euro.

Topconcertzaal

Aanleiding voor de grote opknapbeurt is de slechte akoestiek van de grote zaal. De philharmonie zuidnederland wil die graag verbeterd zien om zo tot de topconcertzalen van het land en mogelijk zelfs Europa te kunnen behoren.

Hele theater

Daartoe heeft Kahle Acoustics uit Brussel in juli vorig jaar een akoestisch onderzoek verricht. Hierin is ook de - te kleine - bovenzaal meegenomen, die als repetitieruimte voor het orkest dient. "Hierop hebben wij voorgesteld om dan meteen in een keer het hele theater onder handen te nemen", zegt Jos Spauwen van Theater aan het Vrijthof.

2017

Als richtdatum hanteert Spauwen 2017 - mits subsidiërende instanties als gemeente en provincie akkoord gaan. "Dan bestaat het theater 25 jaar en is het ook een kwart eeuw geleden dat het Verdrag van Maastricht werd gesloten. Vandaar dat we de verbouwing daaraan willen koppelen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!