Vakantiepark Hommelheide in Susteren wil uitbreiden

© ANP
Landgoed Hommelheide in Susteren gaat met 193 vakantiewoningen uitbreiden.
Het vakantiepark telt al ruim 500 woningen, maar wil inspelen op de toenemende vraag naar luxe overnachtingsaccommodaties.

Uitbreiding

Deze uitbreiding is volgens parkmanager Remco Pluim noodzakelijk omdat er een toename van overnachtingen voor korte vakanties is.
Ook krijgt het Susterense vakantiepark meer vraag naar aangepaste vakantiewoningen door samenwerking met organisaties voor minder valide en zieke kinderen. En er is een toenemende vraag naar grotere vakantiewoningen voor groepsverblijven.
Daarnaast wil het park inspelen op de trend van het moderne kamperen. Hierbij wordt natuurbeleving gecombineerd met comfort en luxe.

Recreatiewoningen

Nu is het park nog opgedeeld in chalets en kampeerplekken, maar om de uitbreiding mogelijk te maken worden de kampeerplaatsen ingeruimd voor recreatiewoningen en luxe stacaravans, zo laat parkmanager Remco Pluim weten.
Over de kosten van de uitbreidingsplannen kan de parkmanager nog niks zeggen. Ook op de vraag wanneer de werkzaamheden van start gaan, kan hij nog niks zeggen.

Politiek

Het college van B en W van Echt-Susteren heeft laten weten medewerking aan de uitbreidingsplannen, die door eigenaar Europarcs op 14 juli van het vorige jaar zijn ingediend, te willen verlenen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!