Gevangene treurt om vermiste hond: 'Mis hem heel erg'

© iStock
Het zijn zware tijden voor Kevin F. (34) uit Kerkrade. Op dit moment zit hij in de gevangenis, maar wat hij nog erger vindt: zijn puppy Santo is al maanden vermist.
Dat schrijft Kevin in een openhartige brief aan L1.

Mishandeling en inbraak
De man uit Kerkrade zit in voorarrest, in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn zaak in december. "Op het moment zit ik in de gevangenis wegens een verdenking van mishandeling in Landgraaf en een inbraak, of poging tot inbraak, in Bleijerheide", meldt de dertiger. Hij voegt daar overigens aan toe dat hij onschuldig is.

Puppy gestolen
Kevin doet uitgebreid uit de doeken waarvan justitie hem verdenkt, maar ook hoe hij in de zaken staat. Toch is dat niet de kern van zijn brief. Toen hij eerder in voorarrest zat voor een ander vergrijp, zou iemand zijn jonge Bordeaux-hond Santo hebben gestolen. "Dat is de hoofdreden waarom ik deze brief schrijf." Het beestje zou tussen 5 en 10 juli van dit jaar zijn meegenomen.

Kleine vriend
Hij heeft er sindsdien naar eigen zeggen alles aan gedaan om Santo terug te krijgen. "In de tijd dat ik even vrij was dit jaar heb ik folders opgehangen in Kerkrade", schrijft hij. "Santo was op dat moment negentien weken oud. Ook heb ik zoveel mogelijk mensen geïnformeerd in de hoop dat hij gauw gevonden werd, maar tot op heden heb ik niets meer vernomen van mijn kleine nieuwe vriend. De pup is mij erg dierbaar. Het is misschien wat laat, maar ik hoop op hulp om te weten te komen waar die kleine man is. Ik mis hem heel erg namelijk."

De advocaat van Kevin bevestigt dat de hond verdwenen is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!