'Spoedpost' voor medische hulp in Geleen

© L1
De Huisartsenpost Westelijke Mijnstreek en de spoedeisende hulp in het fusieziekenhuis Atrium-Orbis in Geleen hebben vanaf nu één gezamenlijk loket. Dit is de spoedpost gedoopt.
Het is de bedoeling dat patiënten hierdoor naar de juiste zorg worden verwezen bij een spoedgeval. Op deze manier wordt alleen een beroep gedaan op dure ziekenhuiszorg als dat echt nodig is.

Eigen huisarts eerst

Patiënten krijgen het advies altijd eerst de eigen huisarts te bellen. Tijdens kantooruren is de spoedpost namelijk alleen bemand voor het afhandelen van levensbedreigende situaties.

Spoedhulp

Buiten kantoortijden kunnen mensen voortaan voor spoedhulp bij de spoedpost terecht (046-4009925). De spoedpost stuurt direct een huisarts of ambulance als dat nodig is.

Huisartsenpost

Wanneer de huisartsenzorg buiten kantooruren nodig is, wordt er een afspraak bij de huisartsenpost ingepland zodat de wachttijd beperkt wordt. De dienstdoende huisarts kan indien nodig direct overleggen met een specialist van het ziekenhuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!