Henk Evers langer burgemeester van Nederweert

© Gemeente Nederweert
Henk Evers zal de komende tijd burgemeester van Nederweert blijven als het aan de gemeenteraad ligt.
Die heeft de 65-jarige Evers donderdag aanbevolen bij de Minister van Binnenlandse Zaken voor een herbenoeming. Als gouverneur Bovens en de minister akkoord zijn, wordt het Evers' derde ambtsperiode als burgervader van Nederweert.

Sturm en Drang

Evers is blij dat hij kan aanblijven totdat zijn opvolger of opvolgster er is. "Er zit nog veel 'Sturm en Drang' in mijn lijf en in mijn genen. Dat zal ongetwijfeld voorkómen dat ik me de komende tijd lijdzaam ga beperken tot op mijn handen zitten en op mijn pensioen wachten."
Burgerparticipatie
Hij wil zich de komende periode gaan toeleggen op actuele onderwerpen als burgerparticipatie, duurzaamheid en modernisering van de dualistische verhoudingen met de gemeenteraad.

Achtergrond
PvdA'er Evers groeide op in Nederweert. Hij was eerder onder andere wethouder in Onderbanken, Statenlid en gedeputeerde van Economische Zaken in Limburg. Voordat hij burgemeester werd van Nederweert was hij ook nog burgervader van de oude gemeente Ambt Montfort.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!