Het dikke lijf van Anouk is toch nog ergens goed voor

© ANP/Marcel van Hoorn
Anouk heeft ons met haar optredens de afgelopen jaren flink verwend. Wie kijkt nog op van haar onnavolgbare vocale vuurwerk dat samengaat met haar energieke voortrazen over het podium?
In die zin val je niet van je stoel bij het optreden dat Anouk deze zaterdag geeft op Pinkpop. Terwijl ze opnieuw bewijst ijzersterk te zijn.

Kriebels
Hoewel: aan het begin van de set is als vanouds zo zenuwachtig als een kind dat voor het eerst naar school moet. Ze krijgt er zichtbaar kriebels van. Daarna komt ze tot rust en gooit ze haar strot open met onder meer Good God en Hold Me, haar duet met Douwe Bob die voor de gelegenheid naar het zuiden is afgezakt.

Bij Three Days in a Row zakt ze met haar knieën op het podium en raast ze als een dolle stier over de bühne. Op badmeesterslippers, als dat maar niet fout gaat.

Nieuwe single

Nieuwe single New Day ontbreekt vandaag, net als Birds en recente dancenummers als Places To Go. Als voorlaatste zet ze, niet gepland, Lost in. Anouk heeft, zegt ze, geen kracht voor een ander gepland energiek nummer.

"Ik heb geen conditie meer. Ik probeer te sporten, maar het lukt me niet." Het publiek vindt dit nummer allesbehalve jammer, blijkt. "Is dit dikke lijf tenminste nog ergens goed voor", lacht Anouk.

Volg Pinkpop op de voet via ons liveblog

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!