Valkenburg houdt inzamelactie voor slachtoffers in Nepal

© ANP/ Arie Kievit
In Valkenburg wordt dit weekend een grote inzamelingsactie gehouden voor Nepal. De actie is georganiseerd door de Stichting Global Exploration.
Zaterdag en zondag zijn er allerlei activiteiten om geld bijelkaar te krijgen voor de slachtoffers van de aarbevingen in dat land. Duizenden mensen kwamen daarbij om het leven en tientallen dorpen werden vernietigd.

Schutterij

Onder meer de schutterij van Valkenburg doet mee aan de actie. Zaterdagmiddag kunnen mensen tegen betaling schoten lossen met de buksen van de schutterij. Mensen die willen schieten, betalen hiervoor 75 euro per schot. De bedoeling is dat het hele actieweekend duizenden euro's oplevert.

Schooltjes

De hulp is zo'n twee maanden na de aarbeving in Nepal nog altijd hard nodig. Mensen slapen veelal in hutjes en tentjes, terwijl het regenseizoen voor de deur staat. Global Exploration hoopt met het geld van de actie noodgebouwen te kunnen plaatsen en schooltjes te kunnen inrichten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!