Q-koortspatiënt: 'Tegemoetkoming dekt het leed niet'

© Istock
Q-koortspatiënt Chris Scuric uit Heerlen heeft gemengde gevoelens over de tegemoetkoming die de overheid biedt aan patiënten en nabestaanden.
"We zijn in ieder geval weer een stapje verder, maar of ik dan blij moet zijn, daar moet ik nog over nadenken. Gezien ik sinds 2009 al met veel problemen kamp dekt die 15.000 euro het leed niet", vertelt de Q-koortspatiënt.

Vergoeding

Maandag maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend dat Nederlanders die tussen januari 2007 en december 2011 Q-koorts opliepen een aanvraag kunnen indienen voor een vergoeding. Per aanvraag wordt maximaal 15.000 euro uitgekeerd.

Leed

Scuric ?vraagt zich af of een vergoeding bieden de manier is om de patiënten te helpen. Het doet volgens hem geen recht aan het leed, de gestrande carrières en het nog maar half kunnen functioneren van veel Q-koorts slachtoffers. "Maar dit kan per individu verschillen."

Verantwoordelijk

Er moet volgens Scuric anders met de zaak omgegaan worden. "Ze moeten maar eens echt de verantwoordelijk nemen en met een fatsoenlijke oplossing komen voor heel veel mensen." Scuric wil nu eerst weer gaan praten met partijen die bezig zijn met een rechtsgang. "Daarnaast ga ik nu eerst maar eens de kleine lettertjes lezen van het formulier."
De advocaat van een groep tegen de staat procederende Q-koortspatiënten waarschuwt dat de rechtszaak met deze vergoeding nog niet van de baan is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!