Geurts: Provincie moet ook iets doen voor maakindustrie

Wethouder Eric Geurts uit Brunssum. © PvdA Brunssum
De provincie moet zich actief inzetten om innovaties ook te laten landen bij de kleinere maakindustrie. Dat bepleit ?Eric Geurts, ?PvdA-lijsttrekker ?bij de komende Statenverkiezingen.
Tijdens een bijeenkomst met europarlementariër Agnes Jongerius donderdagmiddag in Heerlen, hield Geurts een pleidooi voor extra inzet voor de kleine en middelgrote maakindustrie door de provincie.

Kennisindustrie

Limburg zet de laatste jaren vooral in op het faciliteren van sectoren in de hoogwaardige kennisindustrie, die als speerpunten zijn benoemd. "Dat is goed. Maar we moeten niet vergeten dat zo’n 70 procent van de Limburgers lager- tot middelbaar is opgeleid", stelt Geurts.
"De industrie is met 72.0?00 arbeidsplaatsen de op één na grootste werkgever in Limburg, na zorg en welzijn. Als de economie weer aantrekt, liggen er kansen."

Ontwikkelingen

Geurts signaleert dat het midden- en kleinbedrijf, gelet op de praktijk, kansen gaat missen als niet beter wordt ingespeeld op innovatieve ontwikkelingen.
"Grote bedrijven vinden via campussen gemakkelijker aansluiting. De provincie moet zich inzetten om innovaties óók te laten landen bij bestaande Limburgse bedrijven in de maakindustrie. Het kan snel gaan: zie de ontwikkeling van 3D-print."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!