Champagnehuis: kok Valuas opnieuw beste van Benelux

© Istock
Souschef Sander van Zantvliet van restaurant Valuas in Venlo is volgens champagnehuis Taittinger de beste kok van de Benelux.
Daarmee heeft de Venlose kok de Prix Culinaire Le Taittinger in de Benelux voor de tweede keer op rij gewonnen.

Iets met garnalen

Van Zantvliet versloeg zes andere kandidaten bij een wedstrijd in Brussel, waarbij de koks vijf uur de tijd hadden om twee gerechten voor te schotelen aan de jury. De koks moesten als eerbetoon aan de overleden meesterkok Paul Bocuse een gerecht maken met gevogelte uit de Franse streek Bresse, ravioli met paddenstoelen en kippenlevertjes èn iets met garnalen.

Finale

Van Zantvliet staat volgende maand in Parijs achter de pannen voor de internationale finale van de kookwedstrijd, die voor de 52ste keer wordt gehouden. Hij neemt het daarin op tegen koks uit Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!