Bitcoin-familie terug in Limburg: 'Vooral de frikandel gemist'

© Facebook/Didi Taihuttu
De Venlose familie Taihuttu is weer even terug op Limburgse bodem. Sinds begin dit jaar reizen Didi en zijn vrouw Romaine Taihuttu met hun drie kinderen de wereld rond.
Daarvoor verkochten ze al hun bezittingen en investeerden ze hun hele vermogen in Bitcoins. "We gaven het een kans om mensen te laten zien dat het ook anders kan en zijn naar Azië gegaan om te genieten", zegt Didi in L1mburg Centraal.

Hype

De familie Taihuttu werd bekend vanwege hun avontuur. Op het moment dat ze vertrokken bereikte de Bitcoinkoers een hoogtepunt. Later zakte de waarde van het digitale munt fors: "Veel mensen hebben op de hype gereageerd. Ik zat er toen al een aantal jaren in en wist en weet dat het met pieken en dalen gaat. Na negen jaar zit de Bitcoin nog steeds in een stijgende lijn. En wij zijn gewoon op een heel goed moment ingestapt", aldus Didi.

'Man, ga weg!'

Samen met hun drie kinderen reisden ze de hele wereld rond. In een camper trokken ze door Europa, veel privacy voor de kinderen was er niet. Ook niet dus voor de 13-jarige Joli: "Het was dan wel overal goed weer, maar soms dacht ik in de camper... 'man, ga weg!'"

Frikandel

Volgens Joli kan niet iedereen begrip opbrengen voor haar leven. "Er zijn heel veel negatieve reacties, maar zeker ook positieve reacties van mijn vriendinnen. Die zouden ook wel naar Thailand willen." Dat ze nu even terug zijn in Venlo, bevalt haar wel. Ze heeft een aantal dingen gemist. "Ik heb vooral mijn vriendinnen gemist, maar ook het eten. En dan vooral de frikandel."

Kerst

Of de familie binnenkort weer op avontuur gaat? Daarover verschillen de meningen, zegt Didi. "Mijn vrouw en kinderen willen graag kerst met familie vieren. Maar ik houd alle opties open. Voor hetzelfde geld krijg je de kans om ergens op de wereld weer op een beurs je verhaal te doen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!