Growshops aan banden gelegd door nieuwe wetgeving

© L1
Growshops mogen sinds zondag geen spullen meer verkopen aan mensen die dit gebruiken om wiet te telen.
Zondag ging namelijk de nieuwe opiumwet in, voorbereiding van hennepteelt wordt daarmee strafbaar. Voor Limburg en Brabant is dit extra belangrijk omdat daar de wietoverlast het grootst is.

Stoppen

De vergunningen van growshops, die spullen verkopen om wiet mee te kweken, worden ingetrokken. Growshop-eigenaren moeten dus iets anders verzinnen: stoppen, of zich niet meer richten op de verkoop aan wietkwekers.

Tuincentra en loodgieters

De nieuwe opiumwet is overigens niet alleen bedoeld voor growshops. Ook bijvoorbeeld elektriciens, die elektro-installaties voor hennepkwekerijen aanleggen, zijn vanaf zondag strafbaar. Maar ook tuincentra krijgen met de wet te maken. Die moeten namelijk verplicht bij de politie melden als ze vermoeden dat iemand spullen koopt die gebruikt worden voor hennepteelt.

Eerder ingrijpen

Het Openbaar Ministerie zegt zich met de nieuwe wet vooral te richten op grootschalige illegale hennepteelt. Het OM kan door de nieuwe wet ingrijpen, nog voordat er daadwerkelijk hennep wordt geteeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!