Brand Harrie Meers Huis: vijf jaar cel geëist

© Bron: Track '88
Tegen Heerlenaar Leon B. is donderdag vijf jaar cel geëist voor brandstichting in een woning boven het gemeenschapshuis in Hoensbroek.
Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man stichtte afgelopen zomer brand in een woning boven het gemeenschapshuis Harrie Meers Huis. Dat raakte daardoor zwaar beschadigd.

Bipolair

Uit een analyse van justitie blijkt dat de man een bipolaire persoonlijkheid heeft, schrijft De Limburger. B. wilde verder niet meewerken aan een psychiatrisch onderzoek.

Bankje

Volgens de officier van justitie bekende de Heerlenaar de brandstichting meteen aan de politie. Hij zat op een bankje voor het politiebureau te wachten tot het openging om zijn bekentenis af te leggen. Ondertussen was de brandweer nog volop bezig om de brand te blussen, meldt de krant.

Vrijspraak

De advocaat van B. pleit volgens de krant voor vrijspraak, omdat er geen sporen van de brand zijn gevonden op zijn lichaam. Ook stelt hij dat de bekentenis van de Heerlenaar niet zomaar voor waar moet worden aangenomen.

De uitspraak is over twee weken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!