Venlonaar gooit biertje naar zanger John Coffey

'Biergooier' Niels van den Ham uit Venlo.
Venlonaar Niels van den Ham (38) zorgde zaterdagmiddag nietsvermoedend voor hét moment van deze Pinkpop-editie. Hij gooide het biertje dat de zanger van John Coffey ving en opdronk.
Dat maakte zijn broer Jeroen zondagochtend op Twitter bekend.

Biertje?

"Ik ging helemaal uit mijn dak. Iedereen om mij heen keek naar mij en zei: dat was jij hè?" vertelde Niels tegen 3voor12. "Ik vond het zo mooi hoe David niet zelf uit zijn dak stond te gaan, maar echt volledig koel bleef. En toen ging ik nieuw bier halen."

Filmpje

Per toeval werd de hele actie gefilmd en die video ging zondagochtend de hele wereld over. Het besef wat zijn actie teweeg had gebracht, kwam dan ook zondag pas.
"Ik ben doorgegaan bij de tent op Camping B. Vanochtend werd ik van mijn bed gelicht en kreeg het te zien. Ik ben misschien vijf minuten wakker geweest en viel weer in slaap. Even later was ik weer helemaal van de partij en wilden de buurmeisjes met mij op de foto. Ze hadden het hele verhaal meegekregen."

John Coffey

David Achter de Molen, zanger van John Coffey, kon het wel waarderen. "Ik ging op een moment op het publiek staan. Blijkbaar kan dat, wist ik ook niet. Ik stond daar en voelde me al een beetje een baas. Toen zag ik in m'n ooghoek het biertje komen en ving ik 't. Smaakte trouwens best goed! Ja, het ziet er vrij cool uit. Ik heb 'm stiekem al twee keer bekeken", zei hij tegen 3voor12.
'Biergooier' Niels van den Ham heeft de band zelf nog niet gesproken. "Maar als het zover is, krijgen ze een biertje van me", zegt hij tegen Dagblad de Limburger.
Lees maandag meer in Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!