L1mburg Centraal: Ontslagen medewerkers Nedcar

Vrijdag in L1mburg Centraal: Ontslagen Nedcar-medewerkers, kolven, judoka's en nog veel meer.

Hulp voor ontslagen Nedcar-medewerkers

Vandaag ga je de deur uit bij Nedcar, maar morgen mag je al starten bij een ander bedrijf in de Automotive-sector. Dat is het idee achter een samenwerkingsverband tussen de overheid en veel vergelijkbare bedrijven die zoeken naar het zelfde gekwalificeerde personeel. Klappen als bij Nedcar waar 1000 mensen worden weg bezuinigd zijn dan makkelijker op te vangen.

Kolven in het printerhok

Kolven, vrouwen doen het vaak op de gekste plekken. Danielle Branje uit Maastricht praat uit ervaring. Ze is veel op pad als ondernemer en is vaak naarstig op zoek naar een kolfplek. Borstvoeding wordt gepromoot, maar veel vrouwen werken. Maar waar doe je dat als de nood hoog is en je bent bijvoorbeeld in de stad? Vrijdag startte in Maastricht een actie.

Schutter wil verhaal doen

Vrijdag diende de zaak van de moord op Brunssumer Sven Prins in Hoger Beroep in Den Bosch. Prins werd in september 2015 na een wilde achtervolging doodgeschoten. De rechtbank legde de drie daders eerder lange celstraffen op, twee keer 30 jaar en een keer levenslang. Tot opluchting van de nabestaanden. Maar nu kan de zaak toch ineens een bijzondere wending krijgen.

Lokale Omroep Echt Susteren op zwart

De Lokale Omroep Echt Susteren gaat vrijdagavond op zwart. De omroep schrijft al lang rode cijfers en kan het niet meer bolwerken. De gemeente kan het grote tekort niet ophoesten, en dus houdt de omroep op te bestaan. Dat gebeurt vrijdagavond klokslag 12 uur. Verouderde apparatuur en achterstallige betalingen breken de lokale omroep op.

Auw Wieverzomer

5 oktober en de terrassen zaten weer tjokvol. De geur van zonnebrandcrème en de ijskramen deden weer uitstekende zaken. De Indian Summer in Limburg.... Auw Wieverzomer dus.
Dit en nog veel meer in de uitzending van L1mburg Centraal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!