Nieuws

Reconstructie N280 stuk duurder dan gepland

© iStock
De reconstructie van de N280 bij Leudal wordt waarschijnlijk een stuk duurder dan gepland.
Volgens PvdA-gedeputeerde Eric Geurts gaat het om een overschrijding die 'tegen de zes miljoen aan zit'.

Vraagtekens

Wat de precieze oorzaak is van de kostenoverschrijding en welke onderdelen duurder zijn geworden, kan hij nog niet zeggen. Het provinciebestuur bekijkt nu of er bespaard kan worden op het ontwerp.
Gedeputeerde Geurts stelt dat het niet de bedoeling is om een streep te zetten door bijvoorbeeld fietstunnels of een viaduct. "Maar het kan wel een gevolg zijn."

Meevaller

Een andere mogelijkheid is om de meevaller van zes miljoen bij de aanbesteding van de reconstructie van de N280 in Roermond geheel of gedeeltelijk over te hevelen naar het tekort op het weggedeelte in Leudal.
Voor de reconstructie van de N280 bij Leudal is 75 miljoen euro uitgetrokken.

Baexem

De vernieuwde weg komt vrij dicht bij de dorpskern van Baexem te liggen. Het alternatief - een randweg om het dorp - werd gesteund door een meerderheid van de gemeenteraad van Leudal. Maar het Limburgs Parlement koos uiteindelijk in meerderheid voor de andere variant.
Daarop besloot de gemeenteraad van Leudal in november vorig jaar uiteindelijk toch 3,8 miljoen mee te betalen. Dat geld moest wel alleen gaan naar zaken waar de inwoners zelf wat aan hebben, zoals een fiets- of voetgangerstunnel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!