VVD Venlo heet Solar welkom op Floriadeterrein

© Jean-Pierre Geusens
Venlo wil het Solar Festival wel hebben, nu omwonenden van het festivalterrein in Roermond naar de rechter stappen.
Tenminste als het aan de Venlose VVD ligt.

Plekje

VVD-fractievoorzitter Jozanne van der Velden opperde via twitter haar naar eigen zeggen ludieke idee. "We hebben een prachtig Floriadeterrein. Ik kan me zo voorstellen dat daar een heleboel mensen een plekje kunnen krijgen."

Overlast

Buurtbewoners in Roermond klagen al jaren over de toenemende overlast door het groeiend aantal bezoekers. Via de rechter proberen ze nu de vergunning voor het festival terug te draaien.De organisatie van het Solar-festival vraagt zich af of het evenement nog wel toekomst heeft in Roermond, als dat betekent dat er ieder jaar rechtszaken moeten worden gevoerd.

Geen omwonenden

Volgens de VVD kan Solar ook prima verder groeien op het voormalig Floriadeterrein. En er zijn géén omwonenden die kunnen klagen: "Het ligt in een buitengebied, waar weinig tot geen omwonenden zijn. Er is voldoende parkeergelegenheid. Het is als een ludiek idee geopperd, maar ik denk dat een heleboel Venlonaren het zullen toejuichen als Solar naar Venlo verhuist", aldus Van der Velden.
Volgende week vrijdag komt de zaak voor de rechter. Daarna moet er snel duidelijkheid komen, want drie dagen later wil Solar starten met de opbouw van het festivalterrein in Roermond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!