Redding scootmobilist op spoor beloond met Erepenning

© Niek van Herten
Twee Susterse dames die in mei dit jaar een bejaarde man wegtrokken voor een aanstormende trein, hebben van burgemeester Jos Hessels de Koninklijke Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon gekregen.
De 82-jarige Jean Crombach was met zijn scootmobiel stilgevallen op het spoor. Op het moment dat een trein al toeterend aanstormde, trokken de dames Gertie van Mulken en Mia van Buggenum hem op het nippertje weg. Zijn elektrisch voertuig werd verpulverd door de trein.

Twee vrouwen redden stilstaande scootmobilist van aanstormende trein

© Jos Hessels (Instagram)

Dapper

De Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon is een dapperheidsonderscheiding voor heldendaden buiten het slagveld, met name bij (dreigende) verkeersongelukken. De medaille wordt toegekend bij 'moedig en beleidvol optreden met gevaar voor eigen leven.'

Opnieuw Echt-Susteren

De penning wordt slechts zelden uitgereikt. De laatste keer dat het in Limburg gebeurde, was toevalligerwijs ook in Echt-Susteren. Ook toen trokken twee vrouwen op het nippertje iemand weg voor een aanstormende trein. Deze keer ging het om een dronken man in Echt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!