Celstraf en beroepsverbod geëist in zedenzaak

© iStock
Op de tweede dag van de rechtszaak tegen klanten in de Valkenburgse zedenzaak is tegen een voormalig medewerker van Jeugdzorg een onvoorwaardelijke celstraf en beroepsverbod geëist.
De 33-jarige man verdwijnt als het aan het Openbaar Ministerie ligt een jaar achter de tralies.

'Te zwaar'

Ook zou hij zijn beroep in de jeugdzorg niet meer mogen uitoefenen. De man werkte negen jaar als jeugdhulpverlener en groepsleider met onder anderen slachtoffers van loverboys bij instelling Het Keerpunt in Cadier en Keer. Hij is daar inmiddels ontslagen wegens het hebben van betaalde seks met de 16-jarige Kimberly, zoals het slachtoffer in deze zaak werd voorgesteld in een advertentie voor seks. De advocaat vindt dat de klant door de massale media-aandacht al voldoende gestraft is en vindt een gevangenisstraf veel te zwaar.

Eisen

Eisen in de andere vijf zaken van vandaag variëren van vijf maanden (twee voorwaardelijk) tot acht maanden (vier voorwaardelijk). Alle mannen worden verdacht van het hebben van betaalde seks met een minderjarige. Net als op de eerste zittingsdag was geen van hen in de rechtszaal aanwezig. In alle twaalf gevallen tot nu toe is door de advocaat van het slachtoffer een schadevergoeding van 5000 euro per klant gevraagd.

Armin A.

In totaal worden 29 mannen worden verdacht van seks met het 16-jarig meisje Kimberly, zoals ze op internet te boek stond. Loverboy Armin A. stond vorige week al terecht, hij werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar.

Zelfmoord

De Valkenburgse zedenzaak zorgt al maanden voor veel commotie. Twee mannen die verdacht werden van seksueel contact met het meisje, pleegden zelfmoord.
Donderdag kwamen de eerste zes van in totaal 29 klanten aan bod.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!