Drie jaar cel geëist voor inrijden op agent met truck

© iStock
Justitie wil dat Hans van M. (22) uit Blitterswijck drie jaar celstraf krijgt voor poging tot doodslag op een politieagent in Melderslo en stalking van zijn ex-vriendin.
Volgens het Openbaar Ministerie reed Van M. op 8 januari in Melderslo met zijn vrachtwagen bewust in op een agent.

Stalking
Van M. stond 's avonds met zijn truck voor het huis van zijn ex-vriendin. De vrouw deed tussen 1 augustus en begin dit jaar een aantal maal aangifte van stalking door Van M. Hij reed weg toen de gealarmeerde politie arriveerde.

Ternauwernood ontwijken
Volgens een agent denderde Van M. met hoge snelheid op zijn auto af en kon hij de vrachtwagen ternauwernood ontwijken door hard naar rechts te sturen. Volgens Van M. wilde hij juist voorkomen dat zijn voertuig dat van de agent zou raken en week hij uit. Na een achtervolging werd de man uit Blitterswijck in Melderslo aangehouden.

Verbroken relatie
Van M. verklaarde dat hij contact met zijn ex-vriendin zocht uit frustratie over de verbroken relatie. Uit een psychologisch rapport bleek dat zijn geestvermogens gebrekkig ontwikkeld zijn en hij een IQ van 73 heeft. Mede daarom heeft Van M. volgens zijn advocaat Erik Gorsselink nooit in een paar seconden kunnen bedenken dat hij even een agent overhoop zou rijden.

Uitspraak over veertien dagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!