Politiehelikopter ingezet bij zoektocht autodieven

© 1Limburg
Bij het zoeken naar verdachten van een autodiefstal in Haelen is vrijdagochtend een politiehelikopter ingezet.
De politie kreeg in de ochtend een melding dat er een gestolen auto werd gelokaliseerd aan de Jagersweg.

België

Deze auto was die nacht uit België geroofd en werd later teruggevonden aan de Jagersweg. Hierbij werd één man aangehouden. Bij verder onderzoek in de omgeving werden op het terrein van een van de twee bedrijven die aan de Jagersweg zijn gevestigd nog meer gestolen voertuigen aangetroffen. Advocaat Theo Linssen van Jozef Verhoeven Metaalbewerking benadrukt dat het niet om het bedrijf van zijn cliënt gaat. "Hij is op geen enkele manier bij deze zaak betrokken."

Bruine trui

Twee mannen die mogelijk ook betrokken waren bij de diefstal, sloegen snel op de vlucht. Er werd daarna een burgernetbericht verstuurd om uit te kijken naar het dievenduo. Volgens het signalement ging het om een jonge man met een bruine trui en een bruine broek. Zijn oudere kompaan droeg een rode trui. Bij de zoektocht werd ook een politiehelikopter ingezet.

Aangehouden

De politie meldt dat de twee rond 9:45 in de kraag gegrepen werden. De drie mannen van 42, 38 en 33 jaar werden vervolgens naar het politiebureau gebracht, waar ze nu vastzitten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!