VVD maakt zich zorgen om trein naar Aken

© Wikimedia Commons CC-BY-SA-3.0
De statenfractie van de VVD is onaangenaam verrast over het nieuws dat er vanaf december geen direct trein meer rijdt tussen Heerlen en Aken.
De partij heeft daarover een aantal vragen gesteld aan het provinciebestuur.

Omgekeerde processie van Echternach

Volgens de VVD ontwikkelt het grensoverschrijdent treinverkeer zich als een omgekeerde processie van Echternach: steeds als er twee stappen vooruit worden gezet, gaan er drie stappen achteruit. Al jaren wordt er geijverd voor een sneltreinverbinding, maar door de nieuwe dienstregeling moeten reizigers uit Sittard of Maastricht straks zelfs twee keer overstappen voordat ze in Aken zijn. En dat terwijl de busverbinding tussen Vaals en de Aken ook al is versoberd, en de Avantislijn op de lange baan is geschoven.

Verdubbeling

De VVD wil nu dat de provincie garandeert dat vanaf december 2016 bij het ingaan van de nieuwe OV-consessie er een rechtstreekse trein tussen Maastricht en Aken gaat rijden. Als dat niet lukt wil de fractie weten of de intercity van Sittard naar Heerlen niet gewoon kan doorrijden naar de Karelsstad, en of het daarvoor per se nodig is dat de spoorlijn Heerlen-Landgraaf wordt verdubbeld. Daarvoor zijn al plannen, maar de uitvoering daarvan is nog ongewis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!