Drukte bij beste snackbar: 'We laten het op ons af komen'

© L1/ Danique Daemen
Voor Bente Vallinga en Lestie Dams is het een dag zoals ze die niet eerder meemaakten. Hun snackbar in Puth werd uitgeroepen tot de beste van Limburg en zelfs derde van heel Nederland.
"Vandaag zijn we dus sowieso maar eerder begonnen", vertelt Bente Vallinga van Snackpoint Puth. "Je moet zorgen dat je meer frieten klaar hebt, je moet zorgen dat je spoetnik op voorraad hebt, je moet genoeg man personeel regelen. Dus er komt wel wat bij kijken, maar we laten het maar op ons af komen."

'Niet alleen het lekker eten'

De reden dat de cafetaria van de twee dames is uitgeroepen tot beste van Limburg, komt volgens Bente door een combinatie van omstandigheden. "Je komt binnen en er staan twee dames klaar. Je wordt begroet. Je bent meteen aan de beurt", legt ze uit.

Succesformule

"Het is niet alleen het lekkere eten en de sfeer, de gezellige tafels en gezellige kussens op de banken. De kussens kunnen nog zo mooi zijn, maar als ik hier sta met een lang gezicht, dat werkt niet." Dat alles tot in de puntjes is verzorgd, dat maakt dat de friettent volgens Bente en Lestie een succesformule is.

'Oprecht vrolijk'

"We hebben een passie voor het vak en dat proberen we zoveel mogelijk door te geven aan het team", voegt Lestie daar aan toe. "Als jij op een vrolijke manier en op een oprecht vrolijke manier goedemiddag of goedeavond zegt, dan denkt een klant direct: 'Wat gezellig'."

'Rijkelijk gevuld'

De jury die de prijs aan Snackpoint Puth uitdeelde, geeft aan dat de 'rijkelijk gevulde vitrine' in het oog springt, net als de rest van de schone en opgeruimde snackbar. In de ranglijst van Snackkoerier Cafetaria Top 100 is de friettent in Puth volgens de jury de hoogste nieuwe binnenkomer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!