Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren

© CDA
Het voor mishandeling veroordeelde CDA-raadslid Julien Penders hoeft zijn zetel in de gemeenteraad van Echt-Susteren niet op te geven.
De afdeling Echt-Susteren van het CDA doet de mishandeling waarvoor hij is veroordeeld af als 'een incident.'

Vertrouwen
"De inwoners van Echt-Susteren hebben nog steeds vertrouwen in Julien Penders", zegt voorzitter Mark Rooijen van het CDA in de gemeente. Volgens hem is het besluit om geen stappen te ondernemen tegen het raadslid uit Dieteren besproken met het provinciale en landelijke CDA.

Schedelbasisfractuur

Penders werd maandag in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor een zware mishandeling, op kerstavond 2011 in Maastricht. Een cafébezoeker liep daarbij een schedelbasisfractuur op. Ook moet het gemeenteraadslid het slachtoffer van de zware mishandeling een schadevergoeding van ruim 3200 euro betalen.

Hogere straf

De straf van het gerechtshof is hoger dan die Penders eerder kreeg van de rechtbank in Maastricht. Die veroordeelde het CDA-raadslid tot een taakstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!