Nieuws

Meer banen op de tocht bij verzekeraar VGZ

© Google maps
Bij zorgverzekeraar VGZ staan mogelijk veel meer banen op de tocht dan alleen die in Heerlen.
Eerder werd al bekend dat de banen van de ruim driehonderd medewerkers in Heerlen worden geschrapt, omdat de verzekeraar haar vestiging daar gaat sluiten. Volgens vakbond De Unie kan het banenverlies nog verder oplopen.

Zevenhonderd banen
De vakbond vreest dat door de beoogde bezuinigingen tot zevenhonderd arbeidsplaatsen verdwijnen. VGZ zelf vindt het nog te vroeg voor een dergelijke berekening.

Lees ook: Honderden ontslagen door sluiting VGZ in Heerlen

100 miljoen euro
De zorgverzekeraar is van plan zijn vestiging in Heerlen per 1 mei 2019 te sluiten. Het is onderdeel van een grote reorganisatie die 100 miljoen euro aan besparingen moet opleveren. Vorige week zei VGZ zelf al dat over het lot van driehonderd medewerkers nog geen knoop was doorgehakt.

Besparing

Volgens De Unie-belangenbehartiger Inge de Vries kan de 100 miljoen euro aan besparingen alleen worden gehaald wanneer er veel meer banen worden geschrapt, bevestigt ze na berichtgeving door De Telegraaf. Er zal volgens haar ook in andere vestigingen van het bedrijf moeten worden gereorganiseerd.Niet alleen banen schrappen

VGZ wil voor april van dit jaar meer duidelijkheid geven over de plannen. Een woordvoerder benadrukt dat besparingen op meerdere manieren kunnen worden gerealiseerd, niet alleen door banen te schrappen. De zorgverzekeraar telt in totaal meer dan tweeduizend werknemers.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!