Venrayse moordzaak: OM niet in beroep in zaak-Geert G.

De plek in het bos in Arcen waar de twee lichamen werden opgegraven. © MGL/Mijntje Wismans
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet in hoger beroep tegen de straf die de rechtbank heeft opgelegd aan Geert G. (40) uit Baarlo voor het medeplegen van de moorden in 2006 op Fouad Bendella en Karim Fourkour in Venray.
Dat heeft een woordvoerder van het OM vrijdag bevestigd.

Standpunt

Het OM ziet af van hoger beroep, omdat Geert G. zelf al appèl heeft aangetekend. "Tijdens de behandeling van het hoger beroep krijgt het Openbaar Ministerie voldoende gelegenheid om zijn standpunt duidelijk te maken", aldus de woordvoerder.

Verbazing

De rechtbank legde Geert G. dertig jaar gevangenisstraf op. De officieren van justitie hadden 14 jaar celstraf geëist. De rechtbank sprak meerdere keren verbazing uit over de lage strafeis tegen Geert G. Normaal gesproken staat voor het medeplegen van een enkelvoudige moord vijftien tot achttien jaar gevangenisstraf. In dit geval gaat het om de executie van twee jonge mannen en het wegmaken en het acht jaar verborgen houden van hun lijken.

Betrapt

De rechtbank acht bewezen dat Lau Geeraets de twee mannen (23 en 19) heeft gedood nadat hij ze had betrapt bij een inbraak in zijn hennepplantage in Venray. De rol van Geert G. bij de moorden is volgens de rechtbank veel groter geweest dan dat hij zelf heeft verteld. Daarom luidde de uitspraak: dertig jaar.
Advocaat Paul Vugts van Geert G. heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis, omdat hij vindt dat zijn cliënt niet als medepleger van de moorden bestempeld kan worden.

Zelfmoord

De rechtbank legde Lau Geeraets vorige week donderdag levenslang op. Die straf was conform de eis van het OM. Geeraets pleegde in de nacht na de uitspraak zelfmoord in de gevangenis in Vught.
Lees hier alles over de Venrayse moordzaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!